Novi BMW Z4

Novi BMW Z4

BMW već godinama proizvodi sve i svašta. Od „pravih“ vozačkih strojeva s M-značkama, preko glorificiranih furgona s oznakama X, naelektriziranim čudima i užasima pod nazivom i8 i i3, te sve sile limuzina, karavana, kabrioleta i studija s kojima nas svako toliko Bavarci iznenade.
Stoga zapravo nikoga ne bi trebalo čuditi što se najnovija generacija modela Z4 prije nekoliko dana predstavila svijetu.

S obzirom na tone i tone foto i video materijala koji su poput Severininih fotki i video-uradaka svako toliko „slučajno“ curili po internetu, fanovi marke već odavno imaju iskrojeno mišljenje o ovom automobilu. A s obzirom na sto i jednu tekstualnu objavu s kojima se novi Z4 može pohvaliti, za pretpostaviti je kako svi auto-entuzijasti na svijetu znaju o kakvom se automobilu radi.
Stoga nema smisla lomiti koplja i tipkovnicu oko raznoraznih navoda iz press-materijala i po milijunti puta reciklirati poznato o nepoznatome i obrnuto.
Dapače, dovoljno je reći kako se radi o Roadsteru s BMW-ovom značkom koji izuzev nekih novih svitanja potencijalnim kupcima nudi i svu silu najnovije tehnologije, poprilično jak motor i svojevrstan brak s Toyotom.

Kako sam već u gornjem dijelu teksta napomenuo, fanovi marke su već odavno znali kako će novi Z4 izgledati. Znali su to i „hejteri“ marke, ali i oni kojima je u biti svejedno, ali su im automobili općenito „fora“. Dakle, ukratko znali su svi koji su trebali znati. I vjerovali ili ne, dizajn novog Z4 nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa ovaj BMW u biti predstavlja moderan tehno-cvjetić koji nam svima može poslužiti za „volim-ne volim“ igrice. Samo nema latica za čupanje. No to je zapravo u redu.

Neki su mediji dizajn uspoređivali s nekim drugim modelima nekih drugih proizvođača.Npr. renomirani američki auto-magazin Motor Trend je prednji kraj (odnosno „bubrege“) usporedio sa Stingerom koji i dalje potpisuje KIA. Neki drugi magazini uspoređivali su novi Z4 s Mercedesovim modelom SL, a što se mene tiče, moram priznati da se ne mogu oteti dojmu Fiatovog 124 Spidera. I znam da će to mnogim štovateljima BMW-a biti čudno i glupo, ali jednostavno je tako. Sličnosti itekako postoje i dalje se nema što reći.

Novosti

Radno vrijeme

Pon – Pet • 08:00 – 18:00h
Sub • 08:00 – 14:00h
Nedjeljom ne radimo

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku


Posjetitelja

Copyright © 2018. Autopoint.ba • All rights reserved

Developed by ARTIUM design